Menu
EUR
Hi Sissel Edelbo

Hi Sissel Edelbo

SISSEL EDELBO

Bij ons in de winkel verkopen we al een paar jaar met trots het prachtige merk Sissel Edelbo. Het is een van de favoriete merken van onze klanten, en we begrijpen goed waarom! Toch merken we dat er nog veel nieuwe klanten zijn die het merk nog niet kennen. Daarom willen we graag deze blog wijden aan Sissel Edelbo, zodat iedereen kennis kan maken met hun unieke en duurzame mode.

Wat maakt Sissel Edelbo zo bijzonder?
Sissel Edelbo werd in 2004 opgericht door Jeanne Sissel Thomsen en Chris Elmengaard. Hun missie? Het creëren van mooie kleurrijke kledingstukken met een duurzaam verhaal. Ze zijn verliefd op de Indiase cultuur en de prachtige vintage materialen die het land te bieden heeft. Deze liefde is duidelijk te zien in hun collecties. Bij Sissel Edelbo draait alles om duurzaamheid en creativiteit. Sinds de oprichting in 2004 is het gebruik van verantwoorde materialen een van de belangrijkste pijlers van het merk. Ze zijn voortdurend op zoek naar nieuwe, milieuvriendelijke materialen en processen om hun CO2 voetafdruk te minimaliseren.

Duurzaam vakmanschap
Wat dus echt heel erg opvalt aan Sissel Edelbo is hun toewijding aan duurzaamheid. Ze gebruiken vintage stoffen uit India, zoals oude saris en hand geborduurde tapijten, om nieuwe kledingstukken te maken. Dit proces heet upcycling. Door oude materialen opnieuw te gebruiken, helpen ze de mode-industrie duurzamer te maken. Elke keer als je een kledingstuk van Sissel Edelbo draagt, draag je bij aan een beter milieu. Een bijzonder aspect van hun collecties is het gebruik van leftover materialen, ook wel “deadstock” genoemd. Dit zijn restmaterialen van leveranciers die anders zouden worden weggegooid. Sissel Edelbo transformeert deze overtollige stoffen in limited-edition stijlen, wat niet alleen getuigd van respect voor de aarde, maar ook helpt om verspilling en overconsumptie te verminderen.

De betovering van vintage Saris
Een kernmateriaal in de collecties van Sissel Edelbo is de vintage sari. Saris hebben een rijke geschiedenis en worden traditioneel gedragen door Indiase vrouwen. Deze stoffen zijn vaak gemaakt van zijden en katoenen mixen, en hun zachte, ademende kwaliteiten maken ze perfect voor prachtige kledingstukken. Elk kledingstuk van Sissel Edelbo is uniek door de variatie in prints en kleurencombinaties, wat elk item speciaal maakt. In de winkel hebben wij heel veel verschillende kledingstukken gemaakt van deze saris. We hebben de bekende lange jurken, verschillende korte jurken, blouses en kimono’s. Ook verkopen wij de allerleukste tasjes en riemen om jouw outfit helemaal af te maken.

Een vrouwelijke boho stijl
De kleding van Sissel Edelbo heeft een duidelijke stijl: kleurrijk, vrouwelijk en een beetje boho. Het merk weet elke collectie opnieuw te verassen met unieke ontwerpen die je nergens anders vindt. Het is niet alleen mooi om te zien, maar ook fijn om te dragen, omdat de stoffen zorgvuldig worden geselecteerd en met veel liefde worden verwerkt.

Verantwoordelijkheid en respect
Sissel edelbo is niet alleen bezig met mooie kleding maken, ze willen ook een positieve impact hebben op de wereld. Ze werken nauw samen met lokale leveranciers in India en zorgen ervoor dat iedereen die bij het proces betrokken is, in goede omstandigheden werkt. Dit betekent dat je niet alleen een prachtig kledingstuk koopt, mar ook bijdraagt aan een eerlijke mode-industrie.

Waarom jij Sissel Edelbo moet ontdekken
We kunnen uren doorgaan over hoe geweldig Sissel Edelbo is, maar het beste is om het zelf te ervaren. Kom naar onze winkel en ontdek de prachtige collecties. Elk stuk heeft een verhaal en is met zorg en vakmanschap gemaakt. Wij zijn er zeker van dat je net zo verliefd zult worden op Sissel Edelbo als wij.

Dus waar wacht je nog op? Bezoek onze winkel en duik in de wereld van Sissel Edelbo. Of je nu op zoek bent naar een uniek kledingstuk of gewoon nieuwsgierig bent naar wat duurzame mode te bieden heeft, wij staan klaar om je te helpen en je te laten zien waarom dit merk zo bijzonder is.

Wij kijken ernaar uit je te verwelkomen en je kennis te laten maken met de magie van Sissel Edelbo.

See you soon favorites ;)

Love x

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!