Menu
EUR
TOP 5 CHRISTMAS MOVIES

TOP 5 CHRISTMAS MOVIES

Hi, ik zal beginnen mezelf even kort voor te stellen! Ik ben Gabriëlla en ik loop nu al een paar maanden stage bij Favv. Ik ben FAN van Kerstmis en er zullen maar weinig kerstfilms zijn die ik niet gezien heb. In november was ik al begonnen met het kijken van kerstfilms en wat kan ik wegdoezelen in al die liefdesverhalen. Wat is er nou beter dan om op de bank te ploffen, nadat je heerlijk hebt gesmuld aan het kerstdiner? Een goede kerstfilm mag dan natuurlijk als afsluiter niet ontbreken en ik geef jullie graag mijn top 5 kerstfilms.

Home Alone

Om te beginnen mag de klassieker Home Alone natuurlijk niet ontbreken. De film waar de 8-jarige Kevin per ongeluk alleen thuis wordt gelaten is een van de beste bekeken kerstfilms ooit. Terwijl zijn familie onderweg is naar Parijs met de gedachten om daar de feestdagen door te brengen, ontwaakt Kevin in een leeg huis. Hij heeft de kerst van zijn leven want geen ouders betekend geen regels. Het bevalt Kevin heel goed om alleen thuis te zijn totdat hij erachter komt dat er twee lompe boeven het plan hebben om in het huis van de McCallisters in te breken. Hij beschermt het huis door vele boobytraps neer te zetten; van verbrandde handen en haar tot meters van de trap af vallen. Home Alone is grappig, hartverwarmend en een perfecte (familie) film voor tijdens de feestdagen. Dus mocht jij hem nog niet gezien hebben (wat ik me bijna niet voor kan stellen)? Begin dan bij deel 1 en laat je meeslepen in het verhaal tot en met deel 5! Let’s bingewatch ;) 

Waar te kijken? Disney+ 

 

The Princess Switch 

Zoek jij een minder spannende film en zwijmel je liever weg door een romantische kerstfilm?  Dan is de Princess Switch de perfecte optie. Stacy, gespeeld door Vanessa Hudgens, mag met haar beste vriend mee doen aan een bakwedstrijd in Belgravia. Ze komt tijdens de repetities in aanraking met Lady Margaret, een prachtige vrouw die sprekend op Stacy lijkt en op punt staat om te gaan trouwen met de prins van Belgravia. De twee merken al snel dat ze enorm veel op elkaar lijken en besluiten daarom te wisselen van “leven”. Het lijkt Lady Margaret fantastisch om voor nog een keer het normale leven in te duiken voordat ze zich moet gaan houden aan haar “duty’s”. Na beiden geproefd te hebben van elkaars leven zien ze dat eigenlijk wel zitten, zullen ze voorgoed van leven ruilen? Hmm hoe zal dat aflopen? Ik heb deze film al 3 x gezien en hij blijft leuk, dus ga hem zeker kijken! Het is ook de perfecte film voor een meidenavond.  

Waar te kijken? Netflix 

 

Elf  

Elf is echt een super komische kerstfilm. De film vertelt het verhaal van Buddy, een mens die als baby in de zak van de Kerstman belandt en wordt grootgebracht door de elven van de Noordpool. Naarmate Buddy opgroeit, wordt het steeds duidelijker dat hij niet echt in past bij de elven vanwege zijn onhandigheid en grootte. Wanneer Buddy ontdekt dat hij eigenlijk een mens is, besluit hij zijn biologische vader te zoeken, die toevallig ook in New York woont. Buddy’s vader, Walter, is heel cynische en een workaholic, waardoor het in eerste instatnie niet gelijk klikt met Buddy. Walter is eerst nogal terughoudend om Buddy als zoon te accepteren, maar naarmate de film, begint hij de vreugde en oprechtheid van Buddy te waarderen. Buddy probeert zijn vader en anderen in New York te helpen de betekenis van Kerstmis te ontdekken, wat leidt tot de meest grappige situaties. Ondertussen groeit de relatie tussen Buddy en zijn vader en helpt hij ook de mensen om helemaal in de kerstspirit te komen.  

Waar te kijken? Pathé Thuis 

 

Deck The Halls 

Deck The Halls is de perfecte gezinsfilm. De film draait om twee buren, Steve Finch en Buddy Hall die op verschillende manieren de feestdagen vieren. 

Wanneer Buddy Hall en zijn gezin naar de stad verhuizen, besluit Buddy dat hij zijn huis zo opvallend mogelijk wil versieren zodat het vanuit de ruimte te zien is. Dit zorgt voor rivaliteit tussen hem en zijn buurman, Steve, die normaal gesproken juist van een rustige en traditionele kerst houdt zonder te veel lichtjes. Toch kan Steve het niet laten om Buddy te overtreffen met de versiering van zijn huis en vanaf dat moment is het “oorlog” tussen de twee buren. De strijd tussen wordt steeds heftiger naarmate ze proberen elkaar te overtreffen. De situatie loopt uit de hand en wordt ingewikkelder wanneer de families van beide mannen betrokken raken. Als dat maar goedkomt voor kerst.. 

Waar te kijken? Disney+ 

 
Love Actually 

Love Actually is een super bekende kerstfilm. De film gaat over verschillende verhalen over mensen die in de maand voor Kerst op zoek zijn naar liefde in aanloop naar de feestdagen.  

Van de kers(t)verse nieuwe premier van Groot-Brittannië tot een rockster die zijn gloriedagen al lang en breed achter de rug heeft en een wanhopige poging doet om een comeback te maken. Van een getrouwde man die een nieuwe verleiding moet weerstaan tot een basisschooljongen die voor het eerst verliefd is. Love Actually vertelt het verhaal van 8 koppels in de aanloop naar kerst. Deze romantische liefdesfilm lijkt ingewikkeld, maar is echt een aanrader voor kerstavond met het gezin. Ga jij ook helemaal mee in al deze liefdesverhalen? Wij in ieder geval wel! 

Waar te kijken? Netflix  

 

Zo, dit waren ze dan, mijn favoriete kerstfilms. Hopelijk kunnen jullie net zo van deze films genieten als ik, want ik kan niet wachten om heel Netflix weer opnieuw af te gaan. Wij wensen jou hele fijne feestdagen en veel kijkplezier!

See you soon favvorites ;)

Love x

 

 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!